Our Story

Het meisje achter Bridle Up Hope

Bridle Up Hope: De Rachel Covey Foundation is opgericht in 2012. De organisatie is vernoemd naar Rachel Covey uit Alpine in Utah. Rachel is overleden in 2012, zij is 21 jaar geworden.

 

Als jong meisje, was Rachel al op dol dieren, dat begon met haar hond, Tinkerbell. Haar liefde voor dieren leidde tot het houden van vogels, konijnen, kippen, katten, chinchillas en andere dieren. Na vele jaren kreeg Rachel eindelijk een eigen paard, Kauai. Maar één paard leidde tot meer paarden waaronder Tarzan, Aruba en Kokomo. Na verloop van tijd werd Rachel een echte ruiter en paardenkenner. Zij was een ruiter die haar paarden met heel veel liefde verzorgde en het liefst lange buitenritten met haar paarden maakte.

Hoop vinden door paardrijden

Tijdens haar leven, heeft Rachel zwaar gestreden tegen depressies. Maar op de momenten dat ze bij haar paard was, had ze enorm veel plezier. Bij de paarden vond ze haar passie en met haar passie ook haar stem. Verschillende familieleden en vrienden hebben ervaren hoe liefdevol Rachel met de paarden was en hoe leuk het is om paard te rijden. Rachel heeft van haar leven genoten en was geliefd bij iedereen.

Rachel25mileride1

Rachels nalatenschap delen

Toen Rachel overleed, kwam één van haar goede vrienden naar Rachels ouders. Zij vertelde aan de ouders van Rachel, hoe Rachel haar de afgelopen maanden had meegenomen op buitenritten te paard. Rachel had haar leren paardrijden en geleerd hoe je paarden verzorgd. Deze vriendin van Rachel vertelde hoe de ervaring haar leven had veranderd.

 

Deze gebeurtenis en andere vergelijkbare gebeurtenissen, hebben ertoe geleid dat Rachels familie ( haar vader, moeder, zeven broers en zussen ) haar liefde voor paarden willen doorgeven. Zij werden geïnspireerd door alle verhalen en ervaringen die Rachel aan anderen heeft gegeven. Haar familie herkende de speciale band die ontstaat tussen een ruiter en het paard. Het is een band die meiden en jonge vrouwen kan helpen om zelfvertrouwen en hoop op te bouwen én persoonlijke problemen op te lossen. Kortom: Bridle Up Hope is ontstaan!

 

Op 8 januari 2015 hebben Sean Covey en Alma Buitenhuis elkaar ontmoet. Alma is naast consultant, 7 habitstrainer in het basis- en voortgezet onderwijs. Zij traint en begeleidt leerkrachten hoe die het beste uit zichzelf en de kinderen kunnen halen. De ontmoeting met Sean Covey heeft ertoe geleid dat Bridle Up Hope in september 2015 is opgericht en vanaf december 2015 al een aantal jonge vrouwen aan het Bridle Up Hope-programma in Nederland deelnemen! Alma en haar dochter Myrthe zijn in Salt Lake City opgeleid om lessen te geven, instructeurs op te leiden en vooral…heel veel jonge vrouwen te begeleiden!

Rachel big smile!